Wyroby z naszej wędzarni
mięso wędzimy drewnem olchowym i jabłoni
Polędwiczka wieprzowa wędzona ze świnki puławskiej …………………………… 95 PLN/1 kg
Wędzona szynka wieprzowa …………………………………………………………………………………… 90 PLN/1 kg
Wędzony schab wieprzowy ze świnki puławskiej …………………………………………. 85 PLN/1 kg
Łosoś wędzony na zimno dymem bukowym ……………………………………………….. 150 PLN/1 kg
Zimne przystawki
Pasztet z dziczyzny z sosem cumberland ………………………………………………………….. 95 PLN/1 kg
Galart wieprzowy z jajkiem przepiórczym ………………………………………………………. 15 PLN/60 g
Karkówka pieczona z kremem chrzanowym, szczypiorek ……………………….. 15 PLN/60 g
Polędwiczka wieprzowa ze szparagami i koperkiem …………………………………… 17 PLN/60 g
Terrina z kaczki, suszona śliwka, pistacje ………………………………………………………… 18 PLN/60 g
Rybne i wegetariańskie zimne przystawki
Troć gotowana z galaretka szafranową, majonez cytrynowy …………………… 19 PLN/60 g
Łosoś marynowany w koperku ………………………………………………………………………….. 80 PLN/0,5 kg
Klasyczna sałatka jarzynowa …………………………………………………………………………………… 50 PLN/1 kg
Pasta z tuńczyka z majonezem anchois i oliwkami ……………………………………10 PLN/100 g
Sos tatarski ……………………………………………………………………………………………………………………..35 PLN/330 g
Zupy
Żurek z białą kiełbasą własnego wyrobu ………………………………………………………………. 60 PLN/1 l
Krem ze szczawiu z jajkiem poché ………………………………………………………………………….. 42 PLN/1 l
Rosół królewski z 4 rodzajów mięs z makaronem własnej produkcji ………………………. 45PLN/1 l
Kiełbasa własnego wyrobu
Biała kiełbasa …………………………………………………………………………………………………………………. 70PLN/1 kg
Mięsa ciepłe
Kaczka pieczona z jabłkami i cebulą, sos porto (odkostniona) ………… 120 PLN/1 szt.
Schab wieprzowy ze świni puławskiej gotowany z sosem chrzanowym … 76 PLN/1 kg
Pieczona pierś z indyka, sos na bazie brandy i zielonego pieprzu ……….. 90 PLN/1 kg
Pieczona karkówka w sosie własnym ………………………………………………………………… 80 PLN/1 kg
Zraz wołowy staropolski, sos zrazowy ………………………………. 140 PLN/1 kg (4 szt. = 1 kg)
Dodatki
Kapusta modra z czerwonym winem i rodzynkami …………………………………… 35 PLN/1 kg
Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem ………………………………………………………….. 35 PLN/1 kg
Buraczki zasmażane …………………………………………………………………………………………………… 30 PLN/1 kg
Pyzy własnej produkcji ……………………………………………………………………………………………… 4 PLN/1 szt.
Kopytka ……………………………………………………………………………………………………………………………. 40 PLN/1 kg
Kluski śląskie …………………………………………………………………………………………………………………. 48 PLN/1 kg
Pieczywo z naszej piekarni
Chleb ze słonecznikiem ………………………………………………………………….. 20 PLN/1 szt. (ok. 600 g)
Chleb na ciemnym piwie Pniewskim ………………………………………. 20 PLN/1 szt. (ok. 600 g)
Chlebek do święconki ……………………………………………………………………………………………………. 8 PLN/szt.
Zamówienia na catering zbieramy do 16.04.2025
rezerwacje@bazar1838.pl i osobiście w restauracji.
Odbiór cateringu w piątek 18.04.2025 w godzinach 14:00 – 21:00