Catering Wielkanocny

 

Wyroby z naszej wędzarni
mięso wędzimy drewnem olchowym i jabłoni


Polędwiczka wieprzowa wędzona ze świnki puławskiej …………………………… 95 PLN/1 kg

Wędzona szynka wieprzowa …………………………………………………………………………………… 90 PLN/1 kg

Wędzony schab wieprzowy ze świnki puławskiej …………………………………………. 85 PLN/1 kg

Łosoś wędzony na zimno dymem bukowym ……………………………………………….. 150 PLN/1 kg

 

Zimne przystawki

 

Pasztet z dziczyzny z sosem cumberland ………………………………………………………….. 95 PLN/1 kg

Galart wieprzowy z jajkiem przepiórczym ………………………………………………………. 15 PLN/60 g

Karkówka pieczona z kremem chrzanowym, szczypiorek ……………………….. 15 PLN/60 g

Polędwiczka wieprzowa ze szparagami i koperkiem …………………………………… 17 PLN/60 g

Terrina z kaczki, suszona śliwka, pistacje ………………………………………………………… 18 PLN/60 g

Rybne i wegetariańskie zimne przystawki

 

Troć gotowana z galaretka szafranową, majonez cytrynowy …………………… 19 PLN/60 g

Łosoś marynowany w koperku ………………………………………………………………………….. 80 PLN/0,5 kg

Klasyczna sałatka jarzynowa …………………………………………………………………………………… 50 PLN/1 kg

Pasta z tuńczyka z majonezem anchois i oliwkami ……………………………………10 PLN/100 g

Sos tatarski ……………………………………………………………………………………………………………………..35 PLN/330 g

Zupy

 

Żurek z białą kiełbasą własnego wyrobu ………………………………………………………………. 60 PLN/1 l

Krem ze szczawiu z jajkiem poché ………………………………………………………………………….. 42 PLN/1 l

Rosół królewski z 4 rodzajów mięs z makaronem własnej produkcji ………………………. 45PLN/1 l

Kiełbasa własnego wyrobu

 

Biała kiełbasa …………………………………………………………………………………………………………………. 70PLN/1 kg

Mięsa ciepłe

 

Kaczka pieczona z jabłkami i cebulą, sos porto (odkostniona) ………… 120 PLN/1 szt.

Schab wieprzowy ze świni puławskiej gotowany z sosem chrzanowym … 76 PLN/1 kg

Pieczona pierś z indyka, sos na bazie brandy i zielonego pieprzu ……….. 90 PLN/1 kg

Pieczona karkówka w sosie własnym ………………………………………………………………… 80 PLN/1 kg

Zraz wołowy staropolski, sos zrazowy ………………………………. 140 PLN/1 kg (4 szt. = 1 kg)

Dodatki

 

Kapusta modra z czerwonym winem i rodzynkami …………………………………… 35 PLN/1 kg

Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem ………………………………………………………….. 35 PLN/1 kg

Buraczki zasmażane …………………………………………………………………………………………………… 30 PLN/1 kg

Pyzy własnej produkcji ……………………………………………………………………………………………… 4 PLN/1 szt.

Kopytka ……………………………………………………………………………………………………………………………. 40 PLN/1 kg

Kluski śląskie …………………………………………………………………………………………………………………. 48 PLN/1 kg

Pieczywo z naszej piekarni

 

Chleb ze słonecznikiem ………………………………………………………………….. 20 PLN/1 szt. (ok. 600 g)

Chleb na ciemnym piwie Pniewskim ………………………………………. 20 PLN/1 szt. (ok. 600 g)

Chlebek do święconki ……………………………………………………………………………………………………. 8 PLN/szt.

 

Zamówienia na catering zbieramy do 16.04.2025

rezerwacje@bazar1838.pl i osobiście w restauracji.

Odbiór cateringu w piątek 18.04.2025 w godzinach 14:00 – 21:00